BaZi, astrologie chineză autentică

Ce este BaZi?

BaZi este o formidabilă știință astrologică chineză, ancorată în tradiții milenare, cunoscută și sub denumirea de Cei Patru Stâlpi ai Destinului. Această practică complexă îți dezvăluie harta destinului tău care deschide porțile spre cunoașterea profundă a personalității, destinului și a potențialului tău de dezvoltare și manifestare. La baza BaZi stau Cei Patru Stâlpi ai destinului care se bazează pe cele Zece Tulpini Cerești – cele 5 elemente ale naturii în forma lor duală yin sau yang și cele Douăsprezece Ramuri Terestre – cele 12 animalele chinezești bine-cunoscute, creând o hartă unică a drumului în viață pentru fiecare dintre noi.

Prin decodificarea BaZi-ului unei persoane, putem înțelege codul destinului său. Poți folosi informațiile din codul destinului tău pentru a-ți crește performanța la locul de muncă, pentru a-ți armoniza relațiile cu ceilalți, pentru a-ți depăși slăbiciunile, pentru a-ți maximiza talentele și potențialul și pentru a lua cele mai potrivite decizii bazate pe prognozele oferite de acest cod.

Cine a creat BaZi?

BaZi a apărut în urmă cu peste 3.000 de ani în China și s-a dezvoltat în timp, fiind parte a înțelepciunii chinezești tradiționale. Să privim sistemul BaZi în contextul său corect, ca un studiu științific, și nu ca o pe ghicire sau o practică religioasă sau supranaturală. Dealtfel, știința, chiar în forma sa modernă de tehnologie înaltă de astăzi, rămâne o acumulare de experiențe și observații: știința modernă și descoperirile sale sunt rezultatul observării și înregistrării rezultatelor din experimente. De exemplu, meteorologia este un exemplu bun de cum evenimente aparent aleatoare pot fi dezvoltate într-o știință prin observație.

BaZi și studiile Metafizice Chineze, precum Feng Shui, au fost dezvoltate într-un mod similar – prin observație. În cazul BaZi-ului, aceste observații au fost înregistrate inițial în studii filozofice. Marele Maestru Xu Zi Ping, care a trăit în timpul erei Celor Cinci Dinastii (AD907 – 978), este creditat ca fiind părintele fondator al BaZi. Acest maestru a fost un pionier în transformarea BaZi dintr-o practică filozofică într-o știință precisă. A formulat Zi Ping BaZi, sistemul studiat astăzi, bazat pe observații asupra ciclurilor naturii și a elementelor. În timp, prin contribuția celorlați maeștri, BaZi a devenit un sistem complet de astrologie care constă în sute și mii de combinații posibile între elementele cu care lucrează.

Cum funcționează BaZi?

BaZi funcționează prin analiza și interpretarea armonioasă a elementelor Yin și Yang, reprezentate de cele Cinci Elemente – Lemn, Apă, Metal, Foc și Pământ. Combinând aceste elemente în structura Tulpinilor Cerești și Ramurilor Terestre, BaZi oferă o hartă detaliată a personalității și direcțiilor probabile în viață.

BaZi nu este doar o știință ancestrală pe care să o studiem, ci și o călătorie personală reală și practică, zi de zi, prin fiecare acțiune pe care o întreprindem pe calea destinului nostru. Este o invitație la autodescoperire, înțelegere profundă și navigare conștientă în viață. Prin BaZi, ne deschidem ușa spre o lume misterioasă a elementelor și ciclurilor, descoperind potențialul unic pe care îl purtăm.

Cum poți folosi BaZi?

De ce să ne aventurăm în studiul BaZi? Pentru că este cheia care ne deschide ușile cunoașterii de sine, luminându-ne calea în fața incertitudinilor vieții. BaZi este un ghid practic, un aliat de nădejde în luarea deciziilor și anticiparea schimbărilor.

Lao Tzu spunea: „Cel care îi cunoaște pe ceilalți este înțelept, cel care se cunoaște pe sine este luminat.”
Dacă fiecare dintre noi s-ar înțelege mai bine și ar avea mai multă încredere în sine, lumea ar fi un loc mai bun. Majoritatea oamenilor nu știu ce își doresc în viață – trec prin ea pe pilot automat. BaZi are capacitatea de a da răspunsul la aceste întrebări esențiale: Cine sunt eu? și Ce am de făcut în această viață? Cei mai mulți oameni știu, poate subconștient, răspunsul la această întrebare. Probabil că nu caută destul de adânc, chiar dacă își doresc cu adevărat să afle răspunsul. Seminariile motivaționale, ședințele de dezvoltare personală sau NLP sunt metode externe de găsire a răspunsului. BaZi îți permite să abordezi această problemă din interior spre exterior – să cauți răspunsul în tine, cu ajutorul hărții destinului tău. De asemenea, poți găsi ghidare sau răspunsuri la întrebări dificile din viață: probleme legate de carieră, finanțe, relații. Pentru că, noi, oamenii avem nevoie de certitudine în viața noastră, BaZi este un sistem excelent pentru găsirea răspunsurilor și certitudinii pe care le căutăm.

BaZi devine astfel un instrument puternic pentru:

  • autocunoaștere și luarea deciziilor majore din viață, deoarece Bazi ne oferă o privire în profunzime asupra trăsăturilor de personalitate, pentru a ne cunoaște mai profund, ne dezvăluie răspunsuri la întrebări esențiale despre scopul nostru în viață și înțelegerea propriei persoane.
  • armonizarea relațiilor cu ceilalți, deoarece prin înțelegerea profundă a hărții destinului partenerului, putem comunica mai eficient, reducând conflictul și îmbunătățind relațiile.
  • orientarea și dezvoltarea carierei, deoarece indică direcția potrivită în cariera în care să ne valorificăm și maximizăm potențialul.
  • păstrarea și recuperarea sănătății, deoarece putem anticipa potențialele probleme de sănătate în diferite perioade ale vieții și perioadele ideale pentru tratament.
  • câștiguri financiare și afaceri, deoarece putem determina cu precizie dacă o acțiune sau inacțiune va fi favorabilă sau nu la un anumit moment dat.

Dacă ești curios să afli cum poate deveni BaZi o sursă de claritate și ghidare în viața ta, te invităm să programezi o sesiune de consultanță sau să te înscrii la workshopurile pe care le organizăm la Reveal Me Academy. Descoperă secretele BaZi și învață cum să aplici această știință ancestrală într-un mod practic și benefic pentru evoluția ta personală și profesională. Vei învăța nu doar cum să citești paginile cărții tale personale, ci și cum să scrii viitoarele capitole într-un mod care să îți reflecte cu adevărat esența.