Ce este Date Selection/ Selectarea Datelor

Date Selection/ Selectarea Datelor

Identificăm cele mai potrivite momente pentru a iniția sau a finaliza proiecte importante.

Arta Selectarea Datelor, cunoscută și sub denumirea de Ze Ri Xue, constituie o componentă esențială a Metafizicii Chineze încă din Perioada Celor Trei Regate (220-265 d.Hr.), când înțelepții chineziu identificate modele de energie și cicluri care corespund diferitelor evenimente, cu ajutorul instrumentelor din astronomie, astrologie și observații asupra evenimentelor istorice.

Filozofia din spatele Selectării Datelor presupune programarea unei activități pentru a avea loc sau a fi „activată” într-un moment în care energiile sunt cel mai favorabile pentru acea activitate specifică. Având posibilitatea de a calcula aceste modele de energie și cicluri, este foarte important să determinăm momentul potrivit pentru a iniția sau a ne implica în activitatea dorită – practic, să facem „lucrurile potrivite, la momentul potrivit”.

Cum a apărut Date Selection?

Selectarea Datelor este o practică din Metafizica Chineză clasică, cu rădăcini în istoria dinastiei Han (206 î.Hr. – 220 d.Hr.). În tomurile istorice și textele clasice, inclusiv cele din era celor Trei Regate, găsim numeroase referiri la această artă, dezvăluind modul în care a fost integrată în domenii precum războiul și administrația statului. Asemenea practici au fost dezvoltate și de alte civilizații antice precum cea greacă, indiană și mayașă, care au creat sisteme complexe de calendare elaborate prin studiul fenomenelor astrologice și cosmologice. Conceptul ciclic al timpului și al energiei, alături de mișcarea stelelor, au fost aplicate în domenii variate de Metafizică Chineză precum Feng Shui, Astrologia Stelelor Purpurii (Zi Wei Dou Shu), BaZi (Cei Patru Stâlpi ai Destinului) și, desigur, în Selectarea Datelor.

Inițial concentrată pe aspecte legate de război și pace, Selectarea Datelor a evoluat pentru a a fi folosită pentru a programa activități profesionale sau personale. Această practică a atins apogeul în timpul domniei împăratului Qian Long (1711-1799), când a fost scrisă „Cartea Timpurilor Unificatoare și Discernerea Dimensiunilor” (Xie Ji Bian Fang Shu), text cunoscut și sub numele de Almanah Chinezesc sau Tong Shu, una dintre cele mai vândute cărți din Asia.

În epoca modernă, Selectarea Datelor continuă să evolueze, adaptându-se nevoilor societății. De la decizii personale, precum propuneri de căsătorie sau alegerea momentului pentru interviuri de angajare, până la decizii pragmatice, cum ar fi începerea unei diete sau achiziționarea unui animal de companie, practica ghidează oamenii către o sincronizare mai eficientă cu fluxul energiilor universului, într-o lume în care eficiența și eficacitatea sunt la ordinea zilei. În zilele noastre, în care timpul este cea mai prețioasă resursă, Selectarea Datelor este un instrument de bază pentru cei ce doresc să acționeze în concordanță cu ritmul universal al timpului.

Cum funcționează Date Selection?

„Data Bună” – o expresie pe care mulți asiatici o cunosc și o respectă cu sfințenie. Dar este, oare, doar o simplă superstiție? Chiar și printre cei familiarizați cu acest concept al Selectării Datelor, lipsesc uneori explicații clare despre rațiunea din spatele acestei practici. Fără înțelegerea profundă a istoriei și filozofiei Selectării Datelor, aceasta poate părea mai mult o tradiție empirică decât o știință.

La baza Selectării Datelor stă ideea simplă de a desfășura o activitate în momentul în care energia universală este favorabilă acelei acțiuni specifice. Pentru a înțelege pe deplin importanța și funcționarea acestei practici, trebuie să ne întoarcem la filosofia chineză a timpului și universului.

Filosofia chineză privește timpul ca având o calitate ciclică, în contrast cu percepția occidentală a timpului ca fiind liniar și imprevizibil. Această viziune Yin-Yang asupra universului consideră că tot ce vine, va reveni. Energiele pozitive și momentele favorabile se repetă într-un model predictibil, fără nimic lăsat la voia întâmplării sau hazardului divin.

Avem la îndemână instrumente complexe pentru a ne îmbunătăți viața, așa cum sunt Feng Shui sau BaZi, însă, acestea cer, de cele mai multe ori un efort constant și important pe termen mediu sau lung. Prin contrast, instrumentele folosite de Selectarea Datelor oferă o alternativă simplă și rapidă pentru a ne bucura de cele mai potrivite fluxuri de Qi care să ne sprijine pentru îndeplinirea obiectivelor noastre. Așadar, Date Selection este o cale pragmatică și echilibrată în lumea complexă a Metafizicii Chineze, cu răspunsuri imediate dar implică răbdare pentru găsirea și așteptarea celor mai potrivite momente în timp pentru activitățile pe care ni le propunem, pentru o viață armonioasă și prosperă.

De ce să apelezi la Date Selection?

În cadrul Selectării Datelor există două elemente esențiale: alegerea celei mai potrivite date și identificarea celor mai favorabile ore pentru a iniția o activitate. Aceste aspecte, cunoscute sub denumirile de Selectare a Datelor și Selectare a Timpului, formează fundamentul tehnicii Date Selection. Această practică nu înseamnă că suntem limitați să acționăm doar în anumite date considerate bune. Moderarea și practica sunt cheile aplicării acestui concept în viața de zi cu zi, deoarece Selectarea Datelor nu este o artă rigidă deoarece alegerea momentului oportun, dintre cele prezentate de consultant, ne aparține.

Când vine vorba de momente cu semnificație personală sau financiară, cum ar fi căsătoria sau lansarea unei afaceri, ajustările de program sau mici schimbări de planuri pentru a le potrivi cu date bune pot aduce beneficii semnificative. În cazul în care o dată favorabilă nu este fezabilă, evitarea unei date considerate nefavorabile este, în mod sigur, o alegere înțeleaptă.

Programează o consultație Date Selection sau alege un pachet de calcul de date potrivite pe o perioadă mai lungă ce include mai multe activități atunci când ai în vedere:

  • Alegerea unei date potrivite pentru căsătorie sau pentru a face o propunere de căsătorie
  • Alegerea unei date potrivite pentru o despărțire sau pentru divorț
  • Alegerea unei date potrivite pentru deschiderea unei afaceri
  • Alegerea unei date potrivite pentru achiziția sau vânzarea de active
  • Alegerea unei date potrivite pentru semnarea unui contract sau afacere comercială
  • Alegerea unor date potrivite pentru călătorii de afaceri sau întâlniri de afaceri
  • Alegerea unei date potrivite pentru proceduri medicale

Selectarea Datelor este despre sincronizarea acțiunilor noastre cu fluxul energiilor cosmice, pentru a ne spori șansele de succes. Această practică nu se rezumă doar la alegeri de date, ci include și identificarea momentelor optime dintr-o zi pentru a iniția acțiuni importante. Deoarece eficiența și eficacitatea sunt prioritare în zilele noastre, Selectarea Datelor devine un instrument valoros dacă dorești să îți aliniezi pașii cu ritmul universului.

La Reveal Me Academy, descoperi nu doar teoria despre Selectarea Datelor, ci și cum să integrezi eficient în viața ta cotidiană acest sistem. Ne propunem să-ți oferim cunoștințe și instrumente practice pentru a te ajuta să navighezi prin complexitatea alegerilor și să iei decizii care să te ducă spre succes. Oferim ședințe de consultanță personalizată, în care vei beneficia de ghidare directă pentru Selectarea Datelor Personale în contextul tău specific. Aceste sesiuni te vor ajuta să folosești această tehnică pentru a-ți atinge obiectivele personale sau profesionale.

Dacă preferi să descoperi Selectarea Datelor și să înveți să lucrezi cu instrumentele pe care le pune la dispoziție, alege să participi la un curs de inițiere în Selectarea Datelor în variantă personalizată, 1 la 1, sau la atelierele pe care le organizăm periodic pe această temă.